КОШНИЧКА

0 артикла
Дома PH РЕГУЛАТОРИ pH Down Dry 250g - прашкаст регулатор за симнување на pH

pH Down Dry 250g - прашкаст регулатор за симнување на pH

Цена: 850.00ден
  • Код:
    1305
  • Тежина:
    0.300 кг

Сув, прашкаст препарат за симнување на pH! 

 

Регулирањто на рН е основна практика во одгледувањето на растенија: го дозволува присуството на минерални соли и стабилност на хелатите, два основни услови за доброто прифаќање на хранливите елементи од страна на растението.
За таа цел во индустријата се произведуваат различни марки киселини, некои од кои са многу концентрирани и повеќе или помалку опасни, во зависност од нивната формула.

 

GHE Dry pH Down е нова идеја во pH-регулаторите - не е штетен, концентриран и лесен за употреба. За разлика од регулаторите на рН, кои обично се нудат на пазарот, pH Down не е обична киселина. Тоа е права формула, која регулира, потхранува и го пуферира вашиот раствор наеднаш.GHE Dry pH Down е многу чист производ - перфектно растворлив, економичен и применлив за целиот циклус на развој. Освен регулирањето на киселоста, Dry pH Down носи и извесни количества хранливи елементи - азот, фосфор, магнезиум, сумпур и микроелементи. Може да се користи за чисење на хидропони системи, напојувачки црева и субстрати во многу мали количества - за прскање после примена на инсектициди, за чистење и потхранување на лисјата.

Сувиот pH Down е доста специјлен производ: може е да остане сув, тој не е штетен, лесен за употреба и не е токсичен. Но веднаш откако ќе се смеша со вода, тој се претвора во моќен редуктор на рН.

pH регулаторите се важни производи во одгледувањето.Неговите функции се да се намали и да се зголеми pH вредноста во фазите на раст и цветање, по претходна мерка со соодветен инструмент (тестер за pH).

  • Нарачај за 3,000.00ден + Купете pH Down Dry 250g - прашкаст регулатор за симнување на pH или друг производ од нашата Промо-селекција за да добиете бесплатна достава.

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Нашите водечки брендови