КОШНИЧКА

0 артикла
Дома ЃУБРИВА GENERAL HYDROPONICS/TERRA AQUATICA ОСНОВНИ ЃУБРИВА GHE FloraNova Bloom 1L - минерално ѓубриво за цветање

GHE FloraNova Bloom 1L - минерално ѓубриво за цветање

Цена: 1,710.00ден
  • Код:
    1122
  • Тежина:
    1.150 кг

FloraNova  е високотехнолошко ѓубриво кое има концентрација на суво ѓубриво и леснотија на течноста.

 

Оваа уникатна формула на фино прочистени минерали и природни додатоци ги комбинира придобивките од хидропоничките и органските хортикултурни методи. Ги комбинира сите елементи неопходни за одгледување на хидропони, плус тоа е екстремно концентрирана. Многу мала количина на FloraNova, измешана со свежа вода, ќе им обезбеди на вашите растенија соодветна нутритивна програма за нивниот развој. FloraNova одлично делува како во хидропониски средини, така и во мешавина на почва. 

 

Користете FloraNova Bloom во фазите на цветање или плодоносење- за богати и квалитетни култури. Доколку сакате, додадете Ripen во последните 10 дена за да го зголемите цветот и врзувањето на плодот.

 

Без разлика дали одгледувате во почва, кокос или хидро, ние често земаме здрави хранливи состојки здраво за готово, а најмногу се фокусираме на производи како што се PK стимуланси, засилувачи, и додатоци. Но, основната хранлива материја е основата што ја бара вашето растение во раните фази од својот живот - па затоа веројатно заслужува поголемо внимание отколку тоа што го даваме.

 

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Апликација:

 

За цветање - 0,6/1,4 ml/l (EC=1,2-1,5)

BLOOM: 4/8/7

КОЛИЧЕСТВАТА ВО ШЕМАТА СЕ ЗА 10L РАСТВОР! ПРОТРЕСЕТЕ ДОБРО ПРЕД УПОТРЕБА!

 

Добро измешајте го работниот раствор! Прилагодете ја pH вредноста на водата - 5,5-6,5 пред реконституција. Редовно проверете го нивото на pH и прилагодете го колку што е потребно. За стабилизирање на рН, користете ја нашата GHE pH надолу бидејќи содржи органски буфери. FloraNova е погодна за вода - тврда или мека. Само со многу тврда вода го менуваме растворот секои 2-3 недели

Нашите водечки брендови

Нови продукти