КОШНИЧКА

0 артикла

Liquid Silicon 1L - додаток со силициум

Цена: 1,040.00ден
  • Код:
    1096
  • Тежина:
    1.100 кг

Liquid Silicon е одличен додаток кој е често среќаван во почвата, но не толку често кај хидропонското одгледување.

 

Силициумот ќе ги зацврсти ѕидовите на стеблата на растенијата, во резултат на што вашите растенија ќе бидат поздрави со масивни коренови системи и засилена имуна заштита против болести и штетници. Бидејќи производот е со висока рН вредност, при употреба во хидропонски системи може да служи за зголемување на рН на хранливиот раствор. Го подобрува усвојувањето на хранливите материи и ги зацврстува клеточните ѕидови, за да помогне растенијата да се спротивстават на напади од габички и црви.

 

Го зголемува производството на хлорофил, што води до темни зелени лисја и подобрено собирање на светлина. Го зголемува усвојувањето на достапниот CO2 и ги искористува подобрените метаболички процеси за да даваат повисоки приноси.

  • Нарачај за 3,000.00ден + Купете Liquid Silicon 1L - додаток со силициум или друг производ од нашата Промо-селекција за да добиете бесплатна достава.

Експресна нарачка

Само 4 полиња пополнете во
Ние ќе ве контактираме во рамките на работниот ден.

Примена:

- За почва: 1мл на 2литри и поливајте околу корените. Применете го секоја седмица.
- За хидропоника: 1мл на 2 литри. Проверувајте го рН-то после неговата примена.
- За спреј: 1мл на 4 литри. Ако не знаете колку е време, одете по една недела.

Нашите водечки брендови