КОШНИЧКА

0 артикла

БОРБА СО ШТЕТНИЦИ

Штетниците кои што можат да ги нападнат вашите растенија се: лисни вошки,пајаци, мравки, белокрилки, бели прашкасти мувли, па дури и цицачи како што се стаорците! Додека некои штетници живеат во почвата, други се транспортираат / создаваат во воздухот. Мувлата исто така може да биде голем проблем. За да се борите и изборите со овие штетници, потребни се специјализирани производи!

 

Фунгицидите представуваат хемиски или биолошки агенси за борба против причинители за габични болести на растението (мувла, прашкаста мувла, 'рѓа и др.).

зелени листа на петна от ръжда и плесен

ФУНГИЦИДИ (22)

Инсектицидите се хемиски или биолошки агенси кои се користат за борба против штетните инсекти - лисни вошки, црна мува, црви и ларви, бубачки, молци, мравки итн. Имаат широк спектар на делување.

зелен и син спрей инсектицид срещу насекоми

ИНСЕКТИЦИДИ (38)

Акарицидите претствауваат хемиски или биолошки соединенија со специфично дејство врз штетните пајаци, кои што ги цицаат соковите од растенијата - црвени и бели пајаци.

 

АКАРИЦИДИ (11)

Филтри
«1 2 3 4 5 6 7 8»
Page 1 of 8
«1 2 3 4 5 6 7 8»